Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Προφίλ

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, ο Μπάρμπα-Χαράλαμπος ήρθε στον Πειραιά κουβαλώντας μαζί του όλη τη γνώση και την εμπειρία που είχε κερδίσει μέχρι τότε από την επαφή του με Χίο, Σμύρνη και Ιταλία. Εκεί άρχισε να επισκέπτεται τους καταυλισμούς των προσφύγων και να πουλάει διάφορα μπαχαρικά και φαρμακευτικά βότανα, που πολλά από αυτά τα γνώριζαν ήδη οι ίδιοι.

 

Στις αρχές όλη του η πραμάτια χωρούσε σε δύο καλαθάκια. Χρόνο με το χρόνο όμως η φήμη του διαδιδόταν και οι άνθρωποι που τον εμπιστεύονταν και ζητούσαν τις συμβουλές του αυξάνονταν. Έτσι σύντομα άνοιξε ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας και το γέμισε με εμπορεύματα που έφερνε ο ίδιος τόσο από όλες τις άκρες της Ελλάδας όσο και από Αφρική, Αμερική και Ασία: ποικιλίες από ρίζες φαρμακευτικές, εκχυλίσματα και αρώματα, εξεζητημένα βότανα, ελιξίρια, φυλαχτά, καλλυντικά από σπάνια φυτά.

 

Αυτό όμως που τον έκανε ακόμα γνωστότερο ήταν η προσωπική επαφή με τον κάθε πελάτη, σκύβοντας πάνω από το πρόβλημα του καθενός, και μέχρι και το τέλος της ζωής του, το 1984, παρέμεινε στη δουλειά του και με περίσσια ευγένεια συμβούλευε και προστάτευε. Το έργο του συνέχισε δυναμικά ο γιος του, Μιχαήλ Αττώνης. Με σπουδές Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας, ερεύνησε σε όλο τους το φάσμα τις Ψυχικές Επιστήμες και συνέγραψε μια σειρά από βιβλία Μυστικισμού, εμπλουτίζοντας έτσι την κληρονομιά του με τις γνώσεις που αποκόμισε στις μελέτες του καθώς και στα ταξίδια του σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Το θρυλικό μαγαζάκι της Ερμού, μεταφέρθηκε το 2009 σε ένα μεγαλύτερο χώρο, επί της οδού Αθηνάς, με έντονη την παρουσία των εγγονιών του Μπάρμπα-Χαράλαμπου. Δουλεύοντας πάνω από δύο δεκαετίες, για λίγο πλάι στον παππού και στη συνέχεια μόνο με τον πατέρα τους, συνεχίζουν την παράδοση, έχοντας όλη τη γνώση και την εμπειρία.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο